Een trekhaak laten installeren

Wanneer u beslist een trekhaak te laten installeren, dan moet u eerst zien te beslissen welk type trekhaak het beste bij uw wagen en uw verwachtingen past. Er is namelijk veel keuze op de markt. Naast vaste trekhaken, kan u ook kiezen voor afneembare, draaibare en zelfs onzichtbare trekhaken. Wij geven u graag een overzicht.

De klassieke vaste trekhaak

De trekhaak waar iedereen meteen aan denkt is een standaard vast geïnstalleerd trekhaak. Deze blijft permanent bevestigd op uw wagen en is vrijwel altijd duidelijk zichtbaar. Dit is doorgaans het goedkoopste model. Een bijkomend voordeel is dat de trekhaak u beschermt bij het achteruit rijden.

Nadeel van een vaste trekhaak, is dat de trekhaak steeds zichtbaar is, iets wat velen niet zo mooi vinden ogen. Daarnaast kan u zich eraan stoten en is de parkeerhulp niet altijd perfect afgesteld op deze trekhaak.

Een afneembare trekhaak

Dit type trekhaak kan, zoals de naam duidelijk aangeeft, verwijderd worden en is dus niet permanent bevestigd aan de wagen. De stekkerdoos, waarmee u uw aanhangwagen van stroom voorziet, blijft wel steeds gemonteerd en zichtbaar. Een voordeel is dat de trekhaak niet in de weg zit wanneer u die niet gebruikt en beter is afgestemd op de combinatie met een parkeersensor. Een nadeel kan zijn dat u die telkens opnieuw zelf moet monteren.

Een afneembare trekhaak komt in een verticaal- en een horizontaal afneembaar model. Het verschil zit hem in de richting waarin u de trekhaak monteert en demonteert. Bovendien is de horizontaal afneembare versie steeds zichtbaar, terwijl de verticaal afneembare trekhaak mooi weggewerkt is.

 

Overige modellen

Wanneer u verder kijkt op de markt, zult u zien dat er allerlei verschillende types trekhaken te vinden zijn die een tussenoplossing bieden. Zo zijn er trekhaken die weg te draaien zijn. Zo geniet u van het voordeel dat u de trekhaak niet steeds opnieuw moet monteren en demonteren én zit die (visueel en functioneel) nooit in de weg.

Daarnaast zijn er industriële modellen te vinden die perfect zijn voor het zwaardere werk, of mooie elegante modellen die vrijwel perfect weggewerkt zijn en dus onzichtbaar voor het blote oog. 

Bij Ide Automotive bent u alvast aan het juiste adres voor advies op maat. Daarnaast staat ons professionele team klaar om uw trekhaak naar keuze te installeren op uw wagen.

Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier hieronder. We bekijken graag samen met u de beste oplossing voor uw specifieke situatie.