Terug naar overzicht

  IDE AUTOMOTIVE BREIDT VERDER UIT

Ide Automotive, met zetel te Pittem, breidt verder uit met een 3de vestiging in Wondelgem, Oost-Vlaanderen. Dit laat toe om een ruimer assortiment ook geografisch breder aan te bieden aan onze klanten. Vanaf heden is er ook een aanbod in het ‘electric’ & ‘industrial’ segment.    

Ide Automotive is trots te kunnen meedelen dat naast Pittem en Maldegem, vanaf 1 januari 2020  een derde eigen vestiging in Wondelgem aan haar netwerk wordt toegevoegd. De overname van PCP – Phoenix Car Parts is zo een feit.  

Phoenix Car Parts werd opgericht door Ben Haerens in 1994 als auto-onderdelenzaak aan de Phoenixbrug in Drongen. De zaak is over de jaren heen uitgegroeid tot een groothandel in auto- en vrachtwagenonderdelen, alsook gereedschappen en is ondertussen gevestigd in het industriepark, Industrieweg 122L te Wondelgem. Het bedrijfspand is dankzij de goede bereikbaarheid langs de R4 ideaal gelegen om de ruime Gentse regio vlot te bedienen. Uiteraard blijft het integrale team van Phoenix Car Parts het trouwe klantenbestand verder van dienst. Naast het bestaande productaanbod zullen deze klanten nu tevens kunnen genieten van het uitgebreidere gamma en de servicelijnen van de Ide Automotive groep.  

Zo kan in de toekomst binnen de groep gebruik gemaakt worden van de kennis in het technisch atelier te Pittem. De meerwaarde bestaat er in om zo advies te geven in verband met het testen van dieselpompen en verstuivers, alternatoren, starters, airco, verwarming, elektrische installaties,…  

Ook op het gebied van multimedia, banden en garage uitrusting is Ide Automotive reeds jaren een gevestigde waarde.   Sinds dit jaar heeft Ide Automotive tevens de afdeling “Industrial” uitgerold om Kmo’s & industriebedrijven meer service te bieden door een persoonlijkere aanpak en werd ook het aanbod naar de toekomst toe aangepast met een afdeling “ Electric”. Hierin wordt voorzien in een aanbod van laadpalen en accessoires en kunnen tevens opleidingen genoten worden rond de uitdagingen van elektrische wagens.  

Deze overname past perfect in de verdere groeiambities die de Ide Automotive groep nastreeft en waarin ze een leidende rol wil spelen in de consolidatie die de sector kenmerkt. Met deze goede regionale spreiding gecombineerd met het uitgebreide product- en service aanbod is Ide Automotive ervan overtuigd zijn klanten de komende jaren nog beter te kunnen bedienen.