Alle accessoires voor je elektrische wagen

EV adapter

Een adapter voor de elektrische auto heeft de volgende functie: een adapter zorgt voor een overgang tussen twee elektrische schakelingen. Zo maken ze de verbinding tussen twee verschillende typen laadstekkers. Op deze pagina staan diverse, specifieke adapters voor de aansluiting op een laadstation of op een laadkabel. Zo'n adapter maakt het - bijvoorbeeld - mogelijk om een Type 2 auto te laden met een laadkabel voor Type 2. Of vice versa. En weer een ander soort adapter verzorgt bijvoorbeeld de overgang tussen een laadstation Type 2 en een Schuko stekker. Dit laatste maakt van een laadstation een gewoon stopcontact, zodat je hiermee een e-bike of auto kunt laden met een mobiele thuislader. Al deze EV adapters bestaan doorgaans uit twee stekkers, met ertussenin een kort stuk kabel.

Laadkabel type 2 naar type 2

Deze laadkabels kunnen bestemd zijn voor het laden bij een openbaar laadpunt, maar ook voor het thuisladen (of bij je bedrijf of werkgever) via een zogeheten outlet laadstation. Zo'n outlet laadpaal heeft géén vaste kabel, dus hiervoor heb je een losse nodig, zoals bijvoorbeeld een EV-kabel van het Type 2.

Laadkabel type 1 naar type 2

Deze laadkabels kunnen bestemd zijn voor het laden bij een openbaar laadpunt, maar ook voor het thuisladen (of bij uw bedrijf of werkgever) via een zogeheten outlet laadstation. Zo'n outlet laadpaal heeft géén vaste kabel, dus hiervoor heb je een losse nodig, zoals bijvoorbeeld een EV-kabel van het Type 1.

Mobiele laders

Met een mobiele thuislader laad je de elektrische of hybride auto met het normale stopcontact: het vaste stroomnet 220-230 volt. Daarvoor heeft de laadkabel aan één zijde een stekker voor Schuko, terwijl de kabel aan de andere zijde een Type 2-stekker heeft. Je kan, indien van toepassing, ook een thuislader kopen voor auto's met aansluiting Type 1.

Wil jij graag meer info over de mogelijke accessoires?

Laat hieronder dan uw gegevens achter.